Overzicht Nederlandse vlaggen te koop bij Vlagonline
Op deze overzichtspagina zie je alle mogelijke Nederlandse vlaggen die we in ons assortiment hebben. De mooiste Nederlandse vlaggen kopen voor ieder gewenst budget. Ook bieden we complete sets met de Nederlandse vlag aan. Deze prachtige vlag zorgt voor saamhorigheid. Je ziet een Nederlandse vlag vaak tijdens feest- en gedenkdagen aan gevels of masten. Ook tijdens voetbalwedstrijden wordt het vol trots getoond. Bij Vlagonline verkopen we de Nederlandse vlag al vanaf € 3,00. In ons assortiment vind je de standaard Nederlandse vlag, maar ook in combinatie in combinatie met een provincie. Dan wordt de vlag van de provincie in de Nederlandse vlag gedrukt, in de linker bovenhoek. Erg populair onder de provincies!
Nederlandse vlag kopen doe je simpel en snel
Koop bij Vlagonline een Nederlandse vlag in de originele kleuren, budgetkleuren of in combinatie met een provincie. Onze vlaggen zijn kleurecht, uv-bestendig en wasbaar op 40°. De populairste maat is 100 x 150 cm, maar het is ook mogelijk om de vlaggen in andere afmetingen te bestellen. Bijvoorbeeld een kleine Nederlandse vlag voor op een boot. We verkopen ook steeds vaker de officiële Koningsvlag.Welke kleur heeft de Nederlandse vlag officieel?
De Nederlandse vlag kun je herkennen aan de rood/wit/blauw opbouw. De vlag was vroeger niet altijd rood/wit/blauw, de rode kleur was namelijk vroeger oranje! En ook in onze webshop kun je zat oranje vlaggen en oranje wimpels vinden. De oranje kleur werd echter gewisseld omdat de rode kleur beter opvalt op zee. Leuk feitje? De banen horen allemaal even hoog te zijn en in een 2:3 verhouding.Bestel ook direct accessoires bij een Nederlandse vlag
Heb je ook een vlaggenstok of vlaggenmast nodig? Bekijk onze masten en stokken voor alle benodigdheden voor een vlag. Natuurlijk mag de wimpel ook niet ontbreken bij een Nederlandse vlag.De geschiedenis van de Nederlandse vlag
De officiële kleuren van de Nederlandse vlag zijn helder vermiljoen (rood), helder wit (wit) en kobaltblauw (blauw), maar dat zijn ze niet altijd geweest. De kleuren van de vlag waren vroeger oranje, wit en blauw. Het oranje in de vlag was een verwijzing naar de familie van Oranje. Daarom hangen we tegenwoordig de vlag met oranje wimpel uit om de verbondenheid met het Koninklijk huis te tonen. De reden van de kleurwijziging van oranje naar rood blijft een lastig verhaal. In 1937 was iedereen de discussie zat en tekende Koningin Wilhelmina het besluit waarin de kleuren rood, wit en blauw werden vastgesteld. Rood staat voor het volk, de witte kleur voor de kerk en de blauwe kleur voor de adel. Bij Vlagonline verkopen we de vlag in de officiële kleuren (standaard) en in rood-wit-marineblauw (budget).Wanneer mag de Nederlandse vlag uitgehangen worden?
Nederland kent geen wettelijke regels voor het uithangen van de vlag. Een bedrijf, organisatie of iemand mag de vlag op alle dagen van het jaar tonen. Denk bijvoorbeeld aan een feestelijke gebeurtenis als het slagen voor de middelbare school. Er is wel een vlaggenprotocol. Hierbij is het de gewoonte om een vlag niet te laten hangen tussen zonsondergang en zonsopgang. Wanneer je wel een vlag in de nacht wil uithangen is het gebruikelijk om de vlag te verlichten. Daarnaast mag een vlag niet het verkeer hinderen of de grond raken.Lijst met data wanneer de Nederlandse vlag uit mag hangen:
- 31 januari – Verjaardag van prinses Beatrix*
- 27 april – Koningsdag, verjaardag koning Willem-Alexander*
- 4 mei – Nationale Dodenherdenking (halfstok vanaf 18:00 uur)
- 5 mei – Nationale Bevrijdingsdag
- 17 mei – Verjaardag koningin Máxima*
- Laatste zaterdag in juni – Veteranendag
- 15 augustus – Formeel einde Tweede Wereldoorlog*
- Derde dinsdag september – Prinsjesdag
- 7 december – Verjaardag prinses Catharina-Amalia*
- 15 december – Koninkrijksdag*
*Vallen deze dagen op een zondag, dan geldt een dag ervoor of een dag erna.
Daarnaast kan de minister-president een bijzondere vlaginstructie geven bij bijzondere gebeurtenissen in het Koninklijk huis of andere bijzondere gelegenheden, zoals de herdenking van slachtoffers van een grote ramp.